NOVI CD ” Now” od 04.09.2020 na svim glazbenim digitalnim platformama - press release

Gitarist i skladatelj Nebojša Buhin - Nebo objavljuje novi instrumentalni album "Now" za diskografsku kuću Nota Bene Records. Buhin se profilirao u žanru instrumentalne glazbe sa 2 osvojena "PORIN"-a i još 2 nominacije tijekom svog dosadašnjeg rada. Ovo je njegov 5 autorski instrumentalni CD koji donosi mix pop-rock glazbe sa bluesy tonovima i soundtrack atmosferom. O albumu Nebo kaže: " Nikada nisam instrumentalnu glazbu, a niti bilo koju, doživljavao olako - sve pjesme rade se postepeno, ideje se razrađuju dok pjesma ne dobije više layera , dok se pjesma ne razriješi na način koji sam želio. Pri tome su i dalje melodije u prvom planu, a gitara je sredstvo pomoću kojeg pokušavam dočarati razne priče. Želim da se slušatelj vrati pjesmama i svaki put otkrije neki detalj koji mu je prvi puta promakao. Ako se to desi, onda sam uspio u svom radu."Album donosi 8 instrumentalnih pjesama, a mix i produkciju potpisuje novi suradnik Mladen Malek.Track listing

1. STRANGE 4:22
2. CHINA 3:21
3. GABRIEL 3:45
4. STAY 4:40
5. STORM HAS GONE 3:55
6. MOVIES 4:14
7. EASTER 2:20
8. NOW 1:15

All songs composed by Nebo Buhin
All arr. by Nebo Buhin except 7. ( Buhin / Malek)

Musicians:

Nebo Buhin – guitars
Mario Rašić – bass
Reo Radan – keyboard
Mario Klarić – drums
-with Dimitar Božikov ( guitar on 4.). , Mladen Malek ( piano on 4., programming), Danko Burić (viola on 5.)

Produced by: Mladen Malek
Published by: Nota Bene d.o.o

NOW cover


CD info:

BUHIN - NOW
Track listing

1. STRANGE 4:22
2. CHINA 3:21
3. GABRIEL 3:45
4. STAY 4:40
5. STORM HAS GONE 3:55
6. MOVIES 4:14
7. EASTER 2:20
8. NOW 1:15

All songs composed by Nebo Buhin
All arr. by Nebo Buhin except 7. ( Buhin / Malek)

Musicians:

Nebo Buhin – guitars
Mario Rašić – bass
Reo Radan – keyboard
Mario Klarić – drums
-with Dimitar Božikov ( guitar on 4.). , Mladen Malek ( piano on 4., programming), Danko Burić (viola on 5.)

Produced by: Mladen Malek
Published by: Nota Bene d.o.o

AFS TRIO

Posjetite stranicu akustičnog tria Rašić & Buhin / Šomen!

https://www.afstrio.com/afs trio logo

Interview

“Stay” Buhin feat.Božikov

Stay
First single from up-and-coming album!
Available on all digital services worldwide:
https://ampl.ink/4xP8n


foto buhin bozikov web
Nakon duže pauze gitarist Nebojša Buhin Nebo vraća se autorskoj instrumentalnoj glazbi. U prvom singlu za novog diskografa, kuću Nota Bene, pridružuje mu se gitarist Dimitar Božikov. Dvojica gitarista surađivala su i ranije na Buhinovom PORIN-om nagrađenom albumu „Guitar Language“.
Najavni singl nadolazećeg albuma, balada „Stay“, dobro oslikava ono čemu dvojica gitarista teže, a to je kako kaže Božikov „stvaranje lijepe i profinjene glazbe“. Na pjesmi uz Buhina i Božikova sviraju Mario Rašić (bas), Mario Klarić (bubnjevi) i Mladen Malek (klavir) koji potpisuje mix i produkciju.

Buhin feat. Božikov : STAY

Nakon duže pauze gitarist Nebojša Buhin Nebo vraća se svojoj prvoj ljubavi, instrumentalnoj glazbi. U prvom singlu za novog diskografa, kuću Nota Bene, pridružuje mu se gitarist Dimitar Božikov. Dvojica gitarista surađivala su i ranije na Buhinovom PORIN-om nagrađenom albumu „Guitar Language“.
Najavni singl nadolazećeg albuma, balada „Stay“, dobro oslikava ono čemu dvojica gitarista teže, a to je kako kaže Božikov „stvaranje lijepe i profinjene glazbe“. Na pjesmi uz Buhina i Božikova sviraju Mario Rašić (bas), Mario Klarić (bubnjevi) i Mladen Malek (klavir) koji potpisuje mix i produkciju.

Info: Dimitar Božikov, akademski slikar i gitarista, živi u Skopju, od malih nogu okružen glazbom jer su oba roditelja bili profesionalni glazbenici. Svirao je i snimao sa popularnim grupama Moral i Memorija. Objavio je dva samostalna instrumentalna albuma, a 2007 snimio je album „I taka nataka“ sa grupom Leb i sol.

pjimage

Victory amps -  Arena Zagreb 2019

Victory amps Arena Zagreb / att.16000
8.5.2019.
arena zg

cccc

Victory The Duchess V40 i Sheriff 22 bili su na bini zagrebačke Arene na rasprodanom koncertu P(r)ogledaj srcem.
arena zg

AFTERSHOCK feat.Ivana Kindl new single!Vokalistica moćnog i raskošnog glasa i dvojica vrsnih intrumentalista u potrazi za prvom pjesmom u koju će unijeti svoj talent i iznijeti je na svoj način zaustavili su se kod kralja funka.Dino Dvornik objavio je 1990. godine danas kultni album „Kreativni nered“ i upravo je pjesma s tog albuma mjesto s kojeg kreće novi projekt na hrvatskoj glazbenoj sceni.Ono što je počelo kao igra – otkrivanje nepoznatoga i spajanje nespojivog – koja je rezultirala za nagradu Porin nominiranim instrumentalnim albumom „Aftershock“ danas postaje bend s prvim singlom.

„Nisam mogla s njim“ novo je čitanje Dvornikove poetike, a eterični vokal Ivane Kindl, dobitnice dva PORINA čije su pjesme zadnjih godina među najemitiranijima u radijskom eteru, na novu razinu diže skriveni dragulj s albuma „Kreativni nered“.

Kindl, Rašić i Buhin poznata su imena i stari suradnici u novoj glazbenoj avanturi – obrada koju su iznijeli zvuči kao posve nova pjesma – svježe i plesno žensko čitanje Dina Dvornika znači samo da će ovaj trojac sve čega se dotakne pretočiti u radijski hit (Croatia Records).

Dvojac Mario Rašić i Nebojša Buhin nastavljaju svoju uspješnu suradnju pod nazivom AFTERSHOCK te su se ovaj put odlučili pojačati vokalom Ivane Kindl. Album u nastajanju ima radni naziv "Love Radio", a obuhvaća cover verzije nekih ovom trojcu dragih pjesama.
Ivana i dvojac iz Aftershocka dugo se poznaju te je dosadašnji odabir pjesama bio prirodan - radi se o generacijskim poveznicama i o senzibilitetu koji sve troje dijele, više nego nastojanju da se obrađuju hit pjesme. Poveznica pjesama je ljubav, a Aftershock ih aranžira u svom specifičnom maniru. Kao prvi singl izabrana je pjesma Dine Dvornika "Nisam više mog'o s njom" za koji je spot napravio Damir Štrbe.
Na pjesmi sudjeluju: Mario Rašić - bas gitara, Nebojša Buhin - gitara, Ivana Kindl - vokal, Abel Kovačević - bubnjevi, Jurica Leikauff - klavijature. Aranžman potpisuje Aftershock.


nominirani su

Nominacija za PORIN 2019 Aftershock / PORIN nominated for “best instrumental CD”

AFTERSHOCK – RAŠIć & BUHIn

O CD- u AFTERSHOCK

Ideju vodilju Maria Rašića – autora ukorijenjenog u etno fusion te veterana rock scene popratio je gitarist Nebojša Buhin, poznatiji po svojim Porinom nagrađivanim instrumentalnim albumima. Za sve aranžmane zaslužan je Mario Rašić, a na albumu su još sudjelovali: Marko Prepelić, Mirsad Dalipi, Mario Klarić, Milan Petrović, Dan Divjak, Toni Starenišić i Goran Bare. Izdavač CD najavljuje kao jazz ambiental rock , glazba koja spaja atmosferične teme, žestoke ritmove i bas melodije.

Album je najavila pjesma „Virtual Playground“ za koju je spot napravio Ogi Ivanović. Producent albuma je Dragutin Smokrović – Smokva. Cover je napravio Đorđe Bubnjević. Album je dobio izvrsne kritike u domaćim medijima (Hrvoje Horvat, Zlatko Gall…).

Album je svoju potvrdu dobio nominacijom za PORIN 2019 u kategoriji najbolji instrumentalni album.

Rekli su o albumu Aftershock…

Aftershock Aftershock

Aftershock on iTunes, Deezer,  Amazon, Cro Rec shop

CD “CROSSING OVER” Nebojša Buhin feat. Landon SpradlinCD "Crossing Over" objavljen je zadnjih dana prosinca 2015 (Laudato). Nominiran je za diskografsku nagradu PORIN 2016 u kategorii DUHOVNI ALBUM.
http://galerije.laudato.hr/Webshop/Multimedija/Laudato-audio-izdanja/Crossing-over.aspx

Novi album "Crossing Over" gitariste Nebojše Buhina, kojim dominira glavni vokal američkog pjevača i pastora Landona Spradlina te niz gostiju (duhovni sastav Apostoli mira, na gitarama Dimitar Božikov, Bruno Kovačić, Ivan Pešut i Elvis Stanić, klavirist Matija Dedić, saksofonist Igor Geržina,Tomislav Goluban na usnoj harmonici ) višestruki je "prelazak" - radi se o vokalnom albumu (uz jedan instrumental) - na kojem Nebojša ponajviše djeluje kao spoj između glazbenika te doprinosi glazbom i aranžmanima - te je prvi Nebojšin album koji ima duhovni prizvuk.

Inspiracija za ovaj CD su uglazbljeni engleski tekstovi Nebojšinog brata Dražena Buhina koji je preminuo 2012. godine. U svakom smislu uzor svom mlađem bratu, Dražen je sudjelovao u svim Nebojšinim prethodnim glazbenim izdanjima koja uključuju 4 objavljena instrumentalna albuma i 2 osvojene nagrade "Porin". Glazbeno, ovaj CD se naslanja na nastupe grupe Nebo & The Downstrokes u Memphisu 2010. na "International Blues Challenge"-u gdje je band prvi puta izveo pjesme za koje je Dražen napisao tekst. Te pjesme, kao i noviji tekstovi koje je Dražen pisao sve do svoje prerane smrti, dobili su zasluženu glazbenu podlogu sada zabilježenu na CD-u. Da bi pjesme zazvučale onako kao bi oba brata željela bilo je potrebno spojiti se sa američkim pastorom Landonom Spradlinom, iznimnim glazbenikom i pjevačem iz Gretna (Virginia), koji je samostalno snimio dva blues albuma sa kršćanskom tematikom. Na albumu se nalazi 8 vokalnih i jedna instrumentalna skladba. Sve tekstove je napisao Dražen Buhin, a glazbu i aranžmane potpisuje Nebojša Buhin. Landon Spradlin je uglazbio jednu od pjesama na ovom albumu, a jednu potpisuje Tomislav Goluban. Glazbeno u maniri čvrstog rocka i bluesa (Gone too deep, Last Train, Memphis Bros ), melankoličnih balada ( Thinkin of you, Crossing Over ) i akustičnih pjesama ( Heal the pain), Landonova interpretacija i nadopuna Draženovih tekstova odvela je ovaj album u sferu duhovnog "crossing overa" pošto pjesme progovaraju o vjerovanju, životu i neizbježnom prelasku na " drugu stranu ". Naročito se to očituje u potresnoj "Wake up in the morning" u kojoj gostuje duhovni sastav "Apostoli mira". Instrumentalna "New way to Heaven" u kojoj gostuje klavirist Matija Dedić zatvara ovaj izniman svirački i produkcijski album.

Album su snimili su američki bubnjar Mike Gage, basist Martin Petračić, klavijaturist Jurica Leikauff, prateći vokal Danijela Večerinović te Nebojša na gitari, uz još neke prateće glazbenike ( brass sekcija Marka Prepelića). Svakoj od 9 pjesama svoj poseban pečat daju navedeni gosti koji su se, kao i producent Nikša Bratoš, bez razmišljanja odazvali pozivu na sudjelovanju na albumu koji je posveta prijatelju kojeg su poznavali.

CD “For a Friend & Brother” 2015, Spona Records


Nominirano za diskografsku nagradu PORIN 2016 u kategoriji INSTRUMENTALNI ALBUM

Album "For Friend & Brother" Tomislava Golubana i Nebojše Buhina njihov je glazbeni i osobni tribute Draženu Buhinu, čovjeku koji je ova dva glazbenika spajao za života, a tako je nastavio i nakon svoje prerane smrti 2012 godine. Za razliku od ranije objavljenog tribute albuma na kojem su uglazbljeni Draženovi tekstovi , ovi višestruko nagrađivani glazbenici prvi put su spojili svoja najjača glazbena oružja kombinirajući vrhunsko sviranje usne harmonike (Goluban) sa instrumentalnom glazbom (Buhin). Rezultat je iznenađujuće raznovrstan i zanimljiv album u kojem se susreću Golubanove skladbe i Buhinovi aranžmani.

Na CD-u se nalazi 12 instrumentalnih pjesama koje se kreću od radio-frendly pjesama, country americane i bluesa pa sve do ambijentalnih tonova. Virtuozna usna harmonika Tomislava Golubana dominira i vodi cijeli album protkan melodijama i zanimljivim temama, tugom i sjetom. Pjesme su svojim gostovanjima između ostalih obogatili Vava (gitara) u instrumentaloj verziji potresne "Play The Blues" i bluesom obojenoj "Thunder Nights", Lela Kaplowitz (glasovi, step) u delta bluesu "Hook walk", Danko Burić (viola) u razigranoj " St.Martin" i ogoljenoj "Sleepy thing", Bruno Krajcar (klavir) u "Wrong patch" i "Dont you".

Goluban je zaslužan za sve pjesme na albumu, četiri su zajedničko djelo Golubana i Buhina. Aranžmane potpisuje Nebojša Buhin. Album je miksao Mladen Malek, produkciju potpisuju Goluban & Buhin, a objavljuje ga "Spona".

cantus cd

CD BLUES FOR YOU - TRIBUTE TO DRAŽEN

porin 2014sax DB

Često su tekstovi pisani za blues glazbu banalni, šturi, a tek im autori glazbe i izvođači svojom osobnošću i glazbenom imaginacijom podaruju snagu i umjetnički karakter. Kod glazbe dokumentirane na ovom albumu posve je drukčije, barem u segmentu lirike, zbog čega su izvedbe bogatije, a posao skladatelja i izvođača je bio lakši. Naime, Buhini su blues tekstovi profinjeni, iskreni, emotivni i poetični, a svaka je pjesma zaokružena priča koja bi mogla egzistirati zasebno, bez glazbe, kao zbirka blues poezije spremna za čitanje na večerima poezije. Zašto ne... organizirati kružok na kojem bi se čitala blues poezija!? Buhine bi pjesme tu zasigurno bile u prvom planu. No, kao što je za života bio skromna i samozatajna osoba sklona djelovanju iz sjene, bi li dozvolio da se sve njegove pjesme uglazbe? Naravno da bi! Uostalom to je predvidio u potresnoj pjesmi ogromnog emotivnog naboja "Play A Blues For Me", dojmljivoj ispovijedi o patnjama koje je proživljavao u svojoj bolesti i predviđanju kraja, te snazi koju mu je podarila misao o tome kako će njegovi prijatelji pjevati blues za njega - zar je moglo biti drukčije!? - a koju je posebnim glasom i duhovnom notom obogatio američki pastor i blues glazbenik Landon Spradlin. Duboko vjerujem da njegova krila danas pokreće moć ove glazbe njegovih prijatelja, ta neobjašnjiva snaga nastala spojem riječi i zvuka, ojačana i njegovim doprinosom. Neki anđeli moraju mahati svojim krilima da bi letjeli, a neki se bez ikakvog napora uzdižu u nebesa na toplim strujama pokrenutim snagom djela koje je ostalo iza njih, koje obogaćuje živote onih koji još nemaju krila, ali im životni blues čini podnošljivim, koje ih tjera da i sami oplemenjuju - sebe i druge. Buha je tako djelovao na mnoge, iako tada toga nisu bili svjesni, a djeluje i sad kroz svoje pjesme koje će kroz ovo diskografsko izdanje ostati trajnim vrijednostima hrvatskog pjesništva i glazbe.Kad bi mi Buha spomenuo da će pokrenuti neke akcije koje su iziskivale velike napore, suradnju većeg broja osoba i velik entuzijazam, ponekad nisam vjerovao u mogućnost njihova ostvarenja, ali zbog njegovog zanosa i vizionarskog pogleda uvijek sam bio spreman na akciju. Naoko jednostavno uspio je utemeljiti koncert posvećen Damiru Dičiću, nekadašnjem presjedniku Hrvatske glazbene unije u kojoj je Buha bio aktivan od samog utemeljenja, a koji je postao tradicionalan. Pokrenuo je osnivanje Hrvatskih blues snaga koje su u samo nekoliko godina djelovanja postigle izniman uspjeh, podizanje razine izvođenja bluesa u nas, povećanje mogućnosti za izvođenje te glazbe, obogaćivanje hrvatske blues diskografije i povećanje percepcije hrvatskih blues glazbenika u svijetu. Neke od njegovih pjesama nadahnute su upravo tim aktivnostima. Kako je uspio ostvariti sve to? Njegova je snaga ležala u beskrajnoj ljubavi prema poslu kojim se bavio. Poslu? Ma ne, njemu je to bio hobi, nešto što je radio za svoj užitak. Kao veliki zanesenjak, imao je sposobnost s lakoćom okupiti vrijedne suradnike s kojima je mogao ostvariti svoje snove. Kad bi me nazvao i zamolio za pomoć, moj je odgovor bez razmišljanja uvijek bio: "Naravno, odmah se bacam na posao!" Tako je bilo i s drugim suradnicima koje je znalački odabirao. Buha nije trebao lobirati; njegova je uvjerljivost proizlazila iz blagosti, poleta i čvrstog uvjerenja. Nisu li takve i njegove pjesme - tako jednostavne, prirodne, duboko emotivne, pune životne mudrosti, no prije svega pozitivne i sugestivne, uvijek pisane s ljubavlju. Ljubav u svakom pogledu! Vrhunac Buhinog iskaza ljubavi dirljiva je pjesma "Mary's Bluestone", koju je posvetio supruzi Marijani i koju zaključuje riječima: Doesn't matter, As long as I have you. Sve dok te nosimo u srcima, dragi Buha, nadahnuće ćemo crpiti iz vrijednosti koje si zastupao i živio - naši će životi i naša djela također biti pokretani snagom blagosti, ljubavi, ushita, zanosa, čuvstva i poruka koje si utkao u svoje blues pjesme.

Davor Hrvoj

PORIN za SIX STRING DIARY

omot ssdAlbum "SIX STRING DIARY" (Dallas Records) osvojio je za PORIN 2012 u kategoriji - NAJBOLJI INSTRUMENTALNI ALBUM na dodjeli nagrade održanoj u Rijeci 5.5.2012. PORIN su dobili izvođač i producent albuma Nikša Bratoš. Album "SIX STRING DIARY" nastajao je više od 2 godine, od prvih demo snimaka do snimanja bubnjeva u Dallasu (USA) i sudjelovanja naših ( Martin Petračić, Jurica Leikauff, Robi Vrbančić, Marko Petrović,Goran Kovačić, Krešo Oremuš) i inozemnih glazbenika ( Mike Gage & Greg Koch / USA). Sadrži 10 instrumentala, uključujući cover Claptonove pjesme "Behind the sun". Nakon PORIN-om nagrađenog albuma "Guitar Language" iz 2007. ovo je novi PORIN za Nebojšu Buhina i producenta Nikšu Bratoša. http://www.porin.info/

REKLI SU O ALBUMU SIX STRING DIARY

blues matters"This is one of the most original pieces of work I have heard in a very long time.“
Blues Matters - Bob Bonsey

„Za mene jedan od najzanimljivijih instrumentalnih diskova posljednjih godina.“
Twoj Blues – Andrzej Matysik

„Nebo je izbjegao zamke gitarističkih albuma i ponudio slušan materijal u kojem se može izvrsno čuti njegova nenametljiva, ali sjajna svirka.“
Cantus – Jure Ilić

„Nebo je kompetentan glazbenik s bluzističkim rafinmanom, a novim albumom instrumentalnih autorskih brojeva složio je dopadljivu kolekciju gitarističkog “easy listeninga”.“
Slobodna Dalmacija – Zlatko Gall

"Many blues lovers appreciate the sound of an accomplished and classy guitarist, particularly when the player has audible blues inflections. So, electric guitar lovers should find plenty to enjoy on this album."
Norman Darwen, BITS