CD “CROSSING OVER” Nebojša Buhin feat. Landon SpradlinCD "Crossing Over" objavljen je zadnjih dana prosinca 2015 (Laudato). Nominiran je za diskografsku nagradu PORIN 2016 u kategorii DUHOVNI ALBUM.
http://galerije.laudato.hr/Webshop/Multimedija/Laudato-audio-izdanja/Crossing-over.aspx

Novi album "Crossing Over" gitariste Nebojše Buhina, kojim dominira glavni vokal američkog pjevača i pastora Landona Spradlina te niz gostiju (duhovni sastav Apostoli mira, na gitarama Dimitar Božikov, Bruno Kovačić, Ivan Pešut i Elvis Stanić, klavirist Matija Dedić, saksofonist Igor Geržina,Tomislav Goluban na usnoj harmonici ) višestruki je "prelazak" - radi se o vokalnom albumu (uz jedan instrumental) - na kojem Nebojša ponajviše djeluje kao spoj između glazbenika te doprinosi glazbom i aranžmanima - te je prvi Nebojšin album koji ima duhovni prizvuk.

Inspiracija za ovaj CD su uglazbljeni engleski tekstovi Nebojšinog brata Dražena Buhina koji je preminuo 2012. godine. U svakom smislu uzor svom mlađem bratu, Dražen je sudjelovao u svim Nebojšinim prethodnim glazbenim izdanjima koja uključuju 4 objavljena instrumentalna albuma i 2 osvojene nagrade "Porin". Glazbeno, ovaj CD se naslanja na nastupe grupe Nebo & The Downstrokes u Memphisu 2010. na "International Blues Challenge"-u gdje je band prvi puta izveo pjesme za koje je Dražen napisao tekst. Te pjesme, kao i noviji tekstovi koje je Dražen pisao sve do svoje prerane smrti, dobili su zasluženu glazbenu podlogu sada zabilježenu na CD-u. Da bi pjesme zazvučale onako kao bi oba brata željela bilo je potrebno spojiti se sa američkim pastorom Landonom Spradlinom, iznimnim glazbenikom i pjevačem iz Gretna (Virginia), koji je samostalno snimio dva blues albuma sa kršćanskom tematikom. Na albumu se nalazi 8 vokalnih i jedna instrumentalna skladba. Sve tekstove je napisao Dražen Buhin, a glazbu i aranžmane potpisuje Nebojša Buhin. Landon Spradlin je uglazbio jednu od pjesama na ovom albumu, a jednu potpisuje Tomislav Goluban. Glazbeno u maniri čvrstog rocka i bluesa (Gone too deep, Last Train, Memphis Bros ), melankoličnih balada ( Thinkin of you, Crossing Over ) i akustičnih pjesama ( Heal the pain), Landonova interpretacija i nadopuna Draženovih tekstova odvela je ovaj album u sferu duhovnog "crossing overa" pošto pjesme progovaraju o vjerovanju, životu i neizbježnom prelasku na " drugu stranu ". Naročito se to očituje u potresnoj "Wake up in the morning" u kojoj gostuje duhovni sastav "Apostoli mira". Instrumentalna "New way to Heaven" u kojoj gostuje klavirist Matija Dedić zatvara ovaj izniman svirački i produkcijski album.

Album su snimili su američki bubnjar Mike Gage, basist Martin Petračić, klavijaturist Jurica Leikauff, prateći vokal Danijela Večerinović te Nebojša na gitari, uz još neke prateće glazbenike ( brass sekcija Marka Prepelića). Svakoj od 9 pjesama svoj poseban pečat daju navedeni gosti koji su se, kao i producent Nikša Bratoš, bez razmišljanja odazvali pozivu na sudjelovanju na albumu koji je posveta prijatelju kojeg su poznavali.