Biografija Nebojša Buhin Nebo

555Nebojša Buhin Nebo rođen je u Bjelovaru gdje i danas živi. Objavio je 5 samostalnih instrumentalnih albuma u kojima kombinira pop-rock glazbu sa bluesom i jazzom te 3 albuma suradnje - instrumentalni sa usno-harmonikašem Tomislavom Golubanom (For a Friend & Brother) vokalni sa američkim pastorom i pjevačem Landonom Spradlinom (Crossing Over) te je sa basistom Mario Rašićem dio projekta AFTERSHOCK sa kojim je objavio istoimeni album 2018 godine. Dobitnik je 2 diskografske nagrade PORIN ( u kategoriji najbolji instrumentalni album ), dva puta je još nominiran za istu nagradu (2016 godine). Dobitnik je 5 nagrada “STATUS” za najboljeg instrumentalistu-gitaristu Hrvatske u kategoriji pop-rock glazbe te nagrade Fender/Mega Muzika za “najbolji instrumentalni gitarski projekt 2003/2004”. Za doprinos u kulturi dobitnik je pečata grada Bjelovara (2007) te plakete Bjelovarsko-bilogorske županije (2008). Član je HDS, HZSU i HGU.

Nebo je počeo svirati gitaru sa 14 godina u autorskom Agnus Day Bandu u kojem je svirao sa svojim bratom Draženom, zatim kao gitarist bjelovarskog “Sigma jazz banda” (1.mjesto na “Proljetnoj reviji jazza” u Zagrebu 1992. godine). U periodu 1998-2001. surađuje sa njemačkim pjevačem INUSOM http://www.inusadawuda.com/ Nakon. toga započinje ozbiljniji rad na autorskoj instrumentalnoj glazbi. Dobiva dobre kritike u specijaliziranim časopisima „Blues Matters“ (USA),"20th Century Guitar"(USA), "Concerto" (Austrija) kao i na mnogim web portalima. U siječnju 2010. "Nebo & Downstrokes" su kao prvi hrvatski band učestvovali na "26. International blues challenge"-u u Memphisu (USA), najvećem natjecanju blues bandova u svijetu. Sa svojim bandom "Downstrokes" nastupao je ispred Vlatka Stefanovskog, Grega Kocha, Johnny Wintera, Lance Lopeza, a od nastupa izdvajamo one u u BP Clubu, Grožnjanu, Šibenik off festu, Umag Gourme & Jazz festivalu, Beograd Beer festu, Virovitica Blues Festivalu, Gospić blues festivalu, Viškim ljetima...Na svojim albumima okuplja ponajbolje hrvatske i strane glazbenike ( Greg Koch, Mike Gage...) i producente ( Nikša Bratoš, Dragutin Smokrović...)
null
Dražen i ja...

Tijekom godina surađivao je sa raznim glazbenicima i izvođačima u različitim glazbenim stilovima, a zadnjih 7 godina član je pratećeg banda pjevačice Nine Badrić s kojom je nastupa po cijeloj regiji. http://www.ninabadric.com/ .

pula duo

Najnoviji projekt AFTERSHOCK uključuje basista Maria Rašića te pjevačicu Ivanu Kindl.